Ultra Low Oxygen

ULO-bewaring staat voor Ultra Low Oxygen-bewaring. Bij deze bewaarmethode wordt een zeer laag zuurstofgehalte gehandhaafd en een verhoogd CO2-gehalte. Deze bewaring vindt plaats in gasdichte bewaarcellen en zorgt ervoor dat groente en fruit met behoud van kwaliteit, langer bewaard kunnen worden.

 

Door ULO-bewaring worden de fysiologische processen in het opgeslagen product vertraagd/geremd waardoor de houdbaarheid wordt verlengd. De benodigde bewaringscondities worden gerealiseerd door een atmosfeer te creëren met een verhoogde CO2- (koolstofdioxide), een verlaagde O2- (zuurstof) concentratie en met een op het product afgestemde temperatuur/luchtvochtigheid. Hierdoor controleert u de rijping.

 

Omdat niet alle bewaaromstandigheden hetzelfde zijn, is een uitgebalanceerde koelinstallatie essentieel. Met name de juiste luchtverdeling, ontvochtiging en bevochtiging van het product is van belang. Ieder product vereist andere condities die afhankelijk zijn van verschillende factoren als klimaat, weer, bodem, plukmoment, ... 

 

Door onze ruime ervaring in het plaatsen van ULO bewaarcellen, is het mogelijk voor ons een volledig op elkaar afgestemd bewaarsysteem af te leveren.

Van vloerisolatie, wandpanelen tot de koeltechnische, elektrotechnische, CA uitwerking & bevochtiging, AB helpt u verder.

© Kixx | cms Browsbox